Einde ‘Katholiek Nieuwsblad’ nabij?

2 gedachtes over “Einde ‘Katholiek Nieuwsblad’ nabij?”

 1. Beste Rianne,

  Hoewel ik fiscaal jurist ben begrijp ik jouw opmerking over een naheffing niet. Als er al een naheffing mogelijk zou zijn, dan wordt wordt die niet opgelegd aan de stichting Katholiek Nieuwsblad (of aan de stichting Arnulfus), maar aan de schenkers die hun gift aan deze stichtingen ten onrechte hebben afgetrokken. De stichtingen zelf lopen geen enkel risico op een naheffing van enkele tonnen.
  Over de kwaliteit van het KN kun je van mening verschillen. Evenals jij ben ik geen fan van de bijdragen van Ben Hoffschulte, maar in tegenstelling tot jij vind ik dat er in het KN de laatste jaren veel goede stukken te lezen zijn, waaronder die van Mariska Orbán.
  Maar hoe dit ook zij, feit is dat de uitspraak van het Hof gevolgen heeft voor andere goede doelen dan Arnulfus en KN. Alleen al om die reden ben ik erg blij dat de stichtingen nu in cassatie gaan. Als je overigens de laatste editie van het KN had gelezen, dan had je afgelopen vrijdag al kunnen weten dat er cassatie zou worden ingesteld.

  Groetjes,

  Jacques van Gool

 2. Hoi Jacques,

  Voor wat betreft de naheffingen is het maar afwachten wat de belastingdienst doet. In ieder geval goed dat je er een kanttekening bij plaatst. We zullen zien. Je zegt dat je veel ‘goede stukken’ leest in het krantje, waaronder die van Mariska. Als je echter scherp analyseert wat er wordt gepubliceerd, zie je dat achter alles – van de keuze van nieuwsberichten tot zoetsappige verhaaltjes – een verborgen agenda zit, vol haat en wrok tegenover allerlei ‘vrijzinnige’ ontwikkelingen in de katholieke kerk die verfoeid worden door de redactie. Op die manier worden de lezers vergiftigd met een gruwelijk conservatief-reactionair gedachtengoed, zoals dat voortdurend ook openlijk in commentaren, columns en opiniestukken wordt uitgebraakt. En wat te denken van de bizarre privé-hobbies van hoofdredacteur Henk Rijkers waarvoor hij de krant misbruikt? Lees mijn stukken er maar op na. Als je dat allemaal bij elkaar zet, kun je geen andere conclusie trekken dan dat het mijlenver af staat van de ‘blijde boodschap’ van Onze Lieve Heer en dat het blaadje gewoon de roeptoeter is van een heel eng actiegroepje. Even nog over de cassatie: die werd pas maandag ingesteld. Logisch dus dat ik er meteen erna melding van maakte.

  Doei,

  Rianne

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s